Linkbuildingstrategie

Heb je een eigen website? Dan wil je hiermee natuurlijk zo hoog mogelijk scoren in de zoekresultaten van Google. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste linkbuildingstrategie. Linkbuilding speelt namelijk een belangrijke rol in jouw online vindbaarheid. Een strategie voor zowel korte als lange termijn is hierbij essentieel. Wij leggen je graag uit wat jouw website nodig heeft om een sterk linkprofiel te creëren.

  STRATEGIE OP MAAT

  Elke uitdaging vereist een unieke strategie, wij horen graag die van jou!

  Waarom een linkbuildingstrategie?

  Een goed doordachte strategie zorgt voor meer resultaat. Er wordt vaak gedacht dat het goed is om zoveel mogelijk links naar een website te verkrijgen. Bij linkbuilding gaat het tegenwoordig echter niet meer om de kwantiteit, maar om de kwaliteit en relevantie van de links. Het is veel efficiënter om een link naar jouw website te verwijzen die door zoekmachines met veel autoriteit worden gezien. Dit heeft namelijk veel meer effect op jouw positie in een zoekmachine dan links van nietszeggende websites.

  Uitgebreide linkprofielanalyse

  Heb je geen kennis van of ervaring met linkbuilding? Dan helpt Seeders jou graag bij het opstellen van een linkbuildingstrategie en geven we je de nodige tips. Wij zorgen voor een perfect linkprofiel, waardoor jouw website altijd goed scoort in de resultaten van Google en andere zoekmachines. Wij starten doorgaans met een uitgebreide analyse om een gedetailleerd overzicht van het huidige linkprofiel te creëren. Hierbij kijken wij naar de volgende zaken, die allemaal even belangrijk zijn:

  • Anchor text distributie;
  • Ontwikkeling in referring domains;
  • Kwaliteit van huidige backlinks;
  • Deeplinks v.s. homepage links;
  • CTLD distributie (aantal .nl vs .com links);
  • Do follow v.s. no follow links;
  • Concurrentieanalyse
  • Spamscore & toxic backlinks

  Wanneer uit de analyse blijkt dat één van de bovenstaande zaken niet in orde is dan krijgt dat de hoofdprioriteit.

  Professionele linkbuildingstrategie

  Op basis van deze analyse gaan we vervolgens aan de slag met het opstellen van een strategie. Hierin beantwoorden we de volgende vragen:

  • Welke soorten linkbuilding gaan we uitvoeren om het linkprofiel te versterken?
  • Op welke keywords zal de focus liggen bij de uitvoering van linkbuildingactiviteiten?
  • Hoe gaan we de anchortekstverdeling vormgeven, focus op branded, commerciële of semi-commerciële anchortekst?
  • Hoe gaan we werken aan relevantie en waar gaan we de backlinks plaatsen?

  We werken aan een verdeling die voor zoekmachines zo natuurlijk mogelijk is. Doordat wij deze aanpak hanteren, scoort jouw website beter in de resultaten van zoekmachines.

  Up-to-date houden van je linkprofiel

  Een linkbuildingstrategie vormt de basis voor linkbuilding. Ben je inmiddels begonnen met het uitvoeren van deze strategie? Of heb je deze reeds uitgevoerd? Denk dan niet dat je verder niets meer hoeft te doen. Het is namelijk ook zaak om jouw linkbuildingstrategie up-to-date te houden. Seeders kan jou helpen bij het actueel houden van linkbuilding. Wij zorgen ervoor dat er geregeld nieuwe links geplaatst worden, waardoor jouw website zijn positie behoudt binnen Google en andere zoekmachines.

  De ‘Seeders’ linkbuilding piramide

  Om een sterk en natuurlijk linkprofiel te bouwen, maken wij doorgaans gebruik van deze piramide. De links bovenaan in de top, zijn de meest sterke kwalitatieve links. Dit zijn echter ook direct de moeilijkste links om te bouwen dus het is niet realistisch om deze als grootste deel van je linkprofiel te beschouwen. Hoe verder naar onder hoe makkelijker de links te realiseren zijn. Ook geven de onderste strategieën meer ruimte om bijvoorbeeld met commerciële anchor teksten te werken, iets wat bij PR-links bijvoorbeeld bijna onmogelijk is.

  linkbuilding piramide seeders

  Wil je een gesprek met één van onze linkbuildingspecialisten?

  Linkbuilding gesprek aanvragen

  experts linkbuilding seeders