Persberichten voor SEO en branding

Persberichten zijn een doeltreffend internetmarketingmiddel. 
Ze dragen bij aan:
– hogere posities in zoekmachines
– directe bezoekers via de geplaatste berichten (op de korte én lange termijn)
– naamsbekendheid
– het creëren van autoriteit in de branche

Een voorbeeld van het effect op de posities in zoekmachines:
Van Beek lederwaren stond op positie 16 in Google als je zocht op de merknaam ‘Longchamp’. Na het versturen van het persbericht naar een beperkt aantal journalisten, werd het persbericht vijf keer met een link geplaatst. Na één week stond Van Beek op positie 5 in Google en na drie weken zelfs op posititie 2 op het zoekwoord Longchamp (direct onder Longchamp zelf). Dit heeft geresulteerd in aanzienlijk meer kliks en verkopen. Zowel kliks via de persberichten als kliks en sales door de positie 2 in Google. En dit blijft natuurlijk gewoon doorgaan zolang wij voor Van Beek een hoge positie weten vast te houden.

Een voorbeeld van het effect ten behoeve van naamsbekendheid:
Wij hebben onlangs zelf nog een nieuwe webshop gelanceerd (Patipada.nl). Bij de start hebben wij een persbericht over de lancering verstuurd, en een maand later een persbericht over een opmerkelijk product (tegen voorjaarsallergieën). De webshop is vermeld in een krant, op 5 blogs (en 3 zijn er nog aan het schrijven) en krijgt een artikel in de bladen BoeddhaMagazine en Spiegelbeeld. Ook zijn er diverse ‘social signals’ uit voortgekomen door Tweets en Facebook vermeldingen. Nog steeds krijgen we reacties van journalisten en we verwachten nog meer rendement.

Hoe werkt het effect op de posities in zoekmachines?
PR bedenken, genereren, schrijven en verspreiden
Bij een plaatsing van een artikel op een website over een bepaald onderwerp, merken zoekmachines op dat er steeds een link naar een bepaalde website bij staat. De zoekmachine redeneert: “Blijkbaar heeft Domeinnaam.nl veel te maken met het Onderwerp. Daarom zorg ik ervoor dat als mensen Onderwerp zoeken, zij Domeinaam.nl gepresenteerd krijgen.” Uiteraard is het bepalend HOE de links worden geplaatst. Seeders zorgt voor het verspreiden van persberichten op een juiste wijze en kan eventueel ook ondersteuning bieden bij het nieuws bedenken, genereren en schrijven. Seeders maakt gebruik van software waar ruim 10.000 journalisten met actuele en directe gegevens in staan. Hierbinnen kunnen we eenvoudig segmenteren op doelgroep en medium.

Wat kost het?
Op dit moment neemt Seeders alleen nog nieuwe klanten aan waarbij Seeders als full service internetmarketing partner wordt ingezet. Dit houdt in dat persberichten, naast andere internetmarketingkanalen, als een geïntegreerd onderdeel worden ingezet bij een internetcampagne. Het is mogelijk om full service klant te worden vanaf € 1000,00 per maand. Bel 038 000118 voor een kop koffie en om de mogelijkheden te bespreken.