Persberichtstrategie: Van Beek Lederwaren

Naast dat free publicity goed is voor naamsbekendheid, is het van grote invloed op de posities in Google. Hier lees je meer hoe we onze persberichtstrategie toepassen.

Hoe gaan we te werk?

Interessante content genereren door middel van onderzoek

Het wordt steeds moeilijker om content te schrijven dat interessant is voor nieuwswebsites en blogs. Zeker als het gaat om een website met een hoge autoriteitswaarde (bijvoorbeeld nu.nl of rtlnieuws.nl) is dit erg lastig. Seeders heeft daarom een strategie bedacht waarbij we door middel van onderzoek onder klanten interessante nieuwsberichten ontwikkelen.

Succes met Van Beek Lederwaren.

Voor van Beek Lederwaren vroegen wij klanten hoe vaak zij hun bagage kwijtraakten onderweg naar hun vakantiebestemming. Alsook hoeveel zij bereid waren om te betalen voor een plastic tasje in de supermarkt. Uit deze branche gerelateerde vragen rolden vervolgens een aantal interessante nieuwsberichten. Voorbeelden zijn: “Nederlander best bereid om te betalen voor plastic tasje” en “Nederland raakt nog steeds bagage vaak kwijt.’’ Seeders beschikt over een database met duizenden journalisten, waardoor wij nieuwsberichten voor elke gewenste branche kunnen verspreiden.

De resultaten


Voor Van Beek Lederwaren hebben we het persbericht ook onder branche gelieerde media verspreid. Met één van deze persberichten wisten we de Telegraaf te halen en het persbericht werd ook op 12 andere nieuwswebsites en branche gerelateerde blogs geplaatst. Ook Radio538 en een lokaal Radio station nam contact op naar aanleiding van het persbericht. Klik hier voor het radiofragment op Radio538.

Dankzij onze persberichtstrategie kreeg Van Beek Lederwaren duidelijk meer autoriteit in Google.