PR linkbuildingstrategie: Kaldi koffie & thee

Kwalitatieve backlinks in branche gerelateerde media

Veel blogs en nieuwswebsites zitten te springen om relevante content. Door middel van onze PR linkbuildingstrategie spelen we hier op in en creëren nieuwswaarde omtrent jouw bedrijf en branche. Voor Kaldi hebben we dit gedaan door een significant onderzoek onder de klantenkring van Kaldi. Branche Autoriteit beschikt over professionele enquête software om de klantenkring of gebruikers van een bedrijf te onderzoeken.

Met een enquête voor Kaldi reageerden liefst 1500+ mensen. Dit is een goed aantal om betekenisvolle uitkomsten te krijgen. Vanuit de uitkomsten wisten wij een aantal mooie artikelen te schrijven met ook infographics om het visueel te maken.

“Nederlanders productiever na het drinken van een kop koffie”

Zo stelden we deelnemers de vraag of ze zich productiever voelden na het drinken van een kop koffie. De resultaten hebben we uitgewerkt in een artikel in combinatie met infographic. Bekijk hier het artikel. Branche Autoriteit beschikt over een database met duizenden journalisten. Deze journalisten kunnen wij per branche selecteren.  Hierdoor zijn wij in staat een persbericht onder een brede, aan de branche gerelateerde, groep van journalisten te verspreiden.

De resultaten

Het artikel kreeg in totaal 12 te achterhalen plaatsingen. Meer dan de helft daarvan werd met do-follow link erin geplaatst. Drie van de websites waar het artikel op geplaatst werd hadden een domein autoriteit van +40. Aardig wat linkwaarde dus.

Exposure op radio 538

Naast dat het artikel een flink aantal mooie plaatsingen opleverde, zorgde het bericht ook voor veel bekendheid in de media. Kaldi koffie en thee haalde met dit bericht namelijk de Coen en Sander show van radio 538. Luister hier het fragment.

Lijst plaatsingen met link

  1. https://www.briskmagazine.nl/nieuws/5136/koffie-op-de-werkvloer-verhoogt-effici%26eumlntie-en-productiviteit.html
  2. https://www.managersonline.nl/nieuws/18476/nederlanders-productiever-na-kop-koffie.html
  3. https://www.horecakoffie.nl/koffie/koffie-maakt-productiever/
  4. https://www.koffiegek.nl/gezondheid/nederlanders-productiever-kop-koffie/
  5. https://facto.nl/nederlandse-productiever-kop-koffie/
  6. https://foodclicks.nl/nieuws/nederlander-kan-niet-zonder-dagelijks-kopje-koffie.html
  7. https://www.beleef.nl/koffie/productiever-kop-koffie/